Vikingeskib

Havhingsten
TV-udsendelse om vikingeskibet på BBC
 

 


Vikingeskibe

Hugin
Læs også om
Vikingeskibet Hugin
Sejlede til London allerede i 1949

 Havhingsten langs den skotske kyst
Foto: Werner Karrasch

Lørdag d. 5. januar 2008

Vikingeskibet Havhingstens sejlads til Irland sidste sommer var en af sommerens bedst dækkede mediebegivenheder. Blandt andet havde det den velestimerede britiske tv-station et en producer og en kameramand med på store dele af turen.

Nu er filmen klippet sammen til at en reportage fra turen, som sendes d. 5. januar om aftenen i den bedste sendetid (kl. 19.55 engelsk tid) på BBC2.


BBC var med i 7 uger under turen til Irland.
Foto: Vikingeskibsmuseet

Filmen skildrer de syv ugers sejlads og kommer helt tæt på besætningens dagligliv under sejladsen og giver også et indblik i, hvordan vikingerne opnåede deres store kundskaber som sømænd.

Filmen følger sejladsen, det sørgelige slæb over Nordsøen, besøget på Orkney og den storslåede natur langs den skotske kyst.

Havhingsten
BBC var med i 7 uger under turen til Irland.
Foto: Werner Karrasch

Udover selve filmen som sendes på engelsk tv har BBC også oprettet en omfattende hjemmeside om Havhingstens rejse til Irland. Siden omfatter mange informationer om skibet baggrunden samt en dagbog med daglige video-klip fra vikingeskibets sejlads til Irland.

Så hvis man ikke lige bor i London - eller på anden vis kan se engelsk tv har man stadig mulighed for at se meget live-tv fra turen via BBC's hjemmeside.

Også Danmarks Radio DR oprettede under sejladsen en særlig hjemmeside fra sejladsen, hvor det også er muligt se tv-udsendelser fra sejladsen og udsendelser om vikingeskibe og Havhingsten i særdeleshed.

BBC hjemmesiden om Havhingsten ligger på:

www.bbc.co.uk/history/programmes/vikingvoyage

DR's hjemmeside findes på adressen:

www.dr.dk/Tema/Havhingsten


Havhingsten fra Glendalough
Selv i rum sø havde Havhingsten både tv-folk og andre repræsentanter for pressen ombord. Foto: Vikingeskibsmuseet