Vikingeskib

Havhingsten
på vej hjem til Roskilde
 

 


Vikingeskibe

 

Havhingsten set ovenfra
Havhingsten på havet
Foto: Werner Karrasch / Vikingeskibsmuseet

Lørdag d. 28. juni 2008

Vikingeskibet Havhingsten som sidste år sejlede fra Roskilde til til Dublin, tager i år turen hjem igen.

I modsætning til sidste år går turen i år sydom England, gennem Kanalen og gennem Limfjorden for at fortsætte gennem Kattegat til Roskilde, hvor det vil blive modtaget under et stort vikingemarked ved Vikingeskibsmuseet d. 9. august.

Byen Roskilde er gået ind i projeket og bidrager også økonomisk til at gøre modtagelsen af Havhingsten til en byfest i Roskilde.

Hvis alt går vel, vil Havhingsten ankomme kl. 14 lørdag d. 9. august 2009 til Museumshavnen ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Ruten starter i Dublin Dockland, Custom Quay i Dublin søndag d. 29. juni kl. 12

Havhingstens følgeskib Cable One
Følgeskibet Cable One.
Foto: Vikingeskibsmuseet

Havhingsten ventes at gå ind i flere havne undervejs men kun ét stop er fastlagt på forhånd, idet Portsmouth i Sydengland ventes at få besøg af vikingeskibet d. 12. og 13. juli. Her vil Havhingsten lægge til ved det maritime museum. Oprindelig blev det overvejet at sende Havhingsten på en tur op ad Themsen og til London, men den plan blev senere forkastet.

I Danmark er det planlagt at lægge til i Glyngøre og i havnen ved Fregatten Jylland Ebeltoft, men der er ikke fastsat tidspunkt for de to stop i Danmark.

Under hovedparten af turen vil Havhingsten blive fulgt af følgeskibet Cable One, som dog ikke er bygget til at kunne gå igennem Limfjorden.

Læs mere om Havhingsten


Havhingsten fra Glendalough
Havhingsten i søen. Foto: Vikingeskibsmuseet