Vikingeskib

Havhingsten på besøg hos Hugin
Havhingsten ventes også at lægge til ved Fregatten Jylland
 

 

 

Vikingeskibet Hugin
Læs mere om
Vikingeskibet
Hugin


Vikingeskibe

 

Vikingeskibet Hugin
Vikingeskibet Hugin udstillet i Ramsgate
Foto: Werner Karrasch / Vikingeskibsmuseet

Odinsdag d. 29. juli 2008
På sin tur hjem fra Irland er gik vikingeskibet Havhingsten et stykke op langs den engelske østkyst inden skibet satte kursen mod den hollandske kyst for at fortsætte mod Limfjordens munding ved Thyborøn.

På den engelske kyst fik besætningen lejlighed til at holde lidt ferie nær Ramsgate, hvor der også var mulighed for at bese vikingeskibet Hugin, der som det første i nyere tid passerede Nordsøen fra Danmark til England. Skibet er udstillet som en turistattraktion nær kysten ved Ramsgate.

Fregatten Jylland
Fregatten Jylland i Ebeltoft

Vikingeskibet Hugin blev bygget i Frederikssund kort efter 2. verdenskrig og sejlede under stor opmærksomhed til London med en besætning som på forhånd havde fået ordre på at anlægge sig fuldskæg. Skibet var et led i den udvikling, som også skabte vikingespillene i Frederikssund.

Efter besøget ved kollegaen Hugin fortsætter Havhingsten sin tur mod Danmark. Kursen er sat til at gå forholdvist kystnært og gå ind i Limfjorden. Da vejret er afgørende for farten, er der ikke på forhånd fastsat havne, hvor vikingeskibet vil gå ind, men målet er at lægge til ved Glyngøre i Limfjorden samt ved Fregatten Jylland i Ebeltoft.

Fregatten Jylland vil sandsynligvis blive sidste stop, inden Havhingsten skal modtages i Roskilde lørdag d. 9. august kl. 14.

I forbindelse med hjemkosten er der arrangeret stort vikingemarked i Roskilde, ligesom byen Roskilde har arrangeret koncert og musikalsk modtagelse på Roskilde Fjord.

Læs mere om Vikingemarkedet og modtagelse af Havhingsten