Vikingeskib

Ishøj Vikingemarked
Ishøj Tange, Ishøj Strand ved Arken
Lørdag d. 9. og søndag d. 10. september 2017
 Magasinet Viking
Læs om andre markeder i
magasinet Viking

 Vikingeskibet Aslak
Læs mere om
Aslak
Det nye vikingeskibVikingeskibe

 

Ny udstilling: Danmarks Oldtid
Nationalmuseets nye
Oldtids-udstilling
- med de mest unikke ting fra vikingetidenVikingemarkeder på Sjælland har generelt været en sjældenhed. Her har indtil for få år siden kun været markeder i Roskilde, Trelleborg og Frederikssund.

Musikgruppen Krauka
Musikgruppen Krauka spiller vikinge- og middelaldermusik

I de senere år dog der dog dukket flere op, heriblandt Tissø og 2008 kom også markedet i Ishøj til, og det har efterhånden udviklet sig til en af de faste vikinge-traditioner - nær København.

Ishøj Kommune - i samarbejde med en gruppe af frivillige - står bag Ishøj Vikingemarked, som holdes på stranden ved det kendte kunstmuseum Arken.

Markedet omfatter både håndværk, heste, krigere og kunstnere, og der er desuden en særlig en tradition for historiefortælling til glæde for store og små.

Intentionen med Ishøj Vikingemarked var oprindelig er at skabe en tradition for vikingemarked på Ishøj Strand, hvor vikinger fra Hovedstadsområdet, Sjælland og Sydsverige kan samles, og det er efterhånden lykkes.

Kunstmuseet Arken
Vikingemarkedet ligger lige overfor Kunstmuseet Arken
Foto: Bob Krist / Visitdenmark

Markedet i Ishøj er et traditionelt vikingemarked i lighed med dem som kendes fra for eksempel Moesgaard og Ribe.

Dermed adskiller det sig fra flere tidligere af hovedstadsområdets  vikingemarkeder ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde, som har langt større fokus på skibe.

I Ishøj sættes i stedet fokus på landbrug og landlivet i vikingetiden, idet lokale fund blandt andet viser, at der var landbrug og husdyr i området i vikingetiden, og få andre vikingemarkeder har haft samme fokus på netop landbruget.

Markedet i Ishøj skal drives efter samme princip som Roskilde Festival, hvor lokale foreninger driver salgs-boderne under markedet.

Programmet for Ishøj Vikingemarked ændres løbende, men tidspunkterne oplyses ved indgangen. Markedet åbner både lørdag og søndag kl. 10.00. Lørdag lukkes kl. kl. 17.00, mens der lukkes kl. 15.00 søndag.


Smedning er en af de aktiviteter, man kan se på markedet i Ishøj.

I løbet af dagen vil man kunne se optræden med heste, musik og gøgl, madlavning samt forskellige former for håndværk.

Endeligt program udleveres ved indgangen. Vikingemarkedet holdes på Ishøj Tange nær kunstmuseet Arken.

Søndag indgår vikingemarkedet i Vestegnens Naturdag, som er et samarbejde mellem kommunerne på Vestegnen. Her er der blandt andet mulighed for kano/kajak-aktiviteter i Strandparken samt aktiviteter i blandt andet Hedeland, Vestskoven og Vallensbæk Mose.

Læs evt. mere om markedet på www.ishojvikingemarked.dk
 


Hele familien laver mad - Ishøj Vikingemarked