Vikingeskib

Bork Vikingemarked
Bork Vikingehavn
13. og 14. august 2016
 
Sebbersund
Vikingemarked i august
Besøg også:
Hvolris Marked
- i september

Doverodde
Vikingemarked i Thy i Juli
Se vikingeskibet
Havørnen
i Bork Vikingehavn

Besøg
Bork Vikingehavn
ved Ringkøbing Fjord 

 Kællinghøl
v/ Bjerringbro
holdes senere i august
Islandske heste på Bork Vikingemarked, Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn vokser stadig og er blandt de bemærkelsesværdige af de danske vikinge-serværdigheder. Den er også blandt de helt få vikinge-centre, som har egen havn - selv om den er lille.

Vikingehåndværk på Bork Vikingemarked, Bork Vikingehavn
Vikinger i alle aldre deltager på markedet ved Bork Vikingehavn

Sommeren igennem er der mange mindre events på havnen, men den største begivenhed er helt klart det årlige vikingemarked, som typisk tiltrækker omkring 300 vikinger i august.

Især håndværk og islandske heste præger markedet. Mange af de deltagende vikinger har interesse for tekstil, og der har endda nogle gange været holdt en modeopvisning med catwalk for vikingetøj.

Oftest sidder også Bayeux-gruppe fra Lindholm Høje og syr på det årelange projekt med det mål at genskabe det berømte Bayeux-tapet.

En del vikingekrigere gæster også markedet, som naturligvis også giver mulighed for at se de klassiske vikingekampe. Et enkelt år besluttede flere hundrede krigere endda at flytte hele slaget på Moesgård Vikingetræf til markedet i Bork. Siden er slaget dog flyttet tilbage til Moesgård, men mange krigere holder stadig af at komme på Bork.

Håndværk på Bork Vikingemarked
Spinding og binding er der meget af i Bork, hvor der er stor interesse for vikingetøj.

Gennem mange år har Vikingemarkedet i Bork været holdt henover en weekend i starten af august, men i 2011 er markedet blevet udvidet, så det nu løber over 4 hele dage.

De første to dage - torsdag og fredag - er helliget håndværk - ikke mindst indenfor tøjproduktion. I weekenden afløses håndværkerdagene af det egentlige marked med salg, kampshow og optræden med islandske heste.

Der arrangeres også musik ved vikingehavnens stavkirke, og for de yngre besøgende arrangeres der "krigerskole", hvor man børn på sikker vis lærer at håndtere våben og kæmpe på ægte vikinge-manér.

Se video fra tidligere marked i Bork,
hvor der blandt andet blev arrangeret et vikingebryllup:

Markedet åbner for publikum lørdag d. 13. august, hvor der er åbent kl. 10 - 17. Søndag d. 14. august er der åbent kl. 10 - 16.

Det præcise program for markedet kan findes her

Læs evt. mere om Bork Vikingehavn

Vikingetelt
Vikingetelt slået op på Bork Vikingemarked